Antwerps Dakbedrijf

GROENDAK

INTENSIEF & EXTENSIEF

GROENDAK

Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van groendaken

Groendaken zijn daken waarvan de dakbedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. De begroeiing van een groendak bestaat overwegend uit plantensoorten die goed bestand zijn tegen wind, hitte, vorst en uitdroging.

Er bestaan twee verschillende types van groendaken
  • Intensieve groendaken zijn opgebouwd uit grassen, planten, struiken… Net zoals in een gewone tuin moeten ze onderhouden en besproeid worden. Wanneer je bomen of zware planten en struiken wil integreren in je groendak kan het noodzakelijk zijn dat de dakconstructie aangepast moet worden.
  • Extensieve groendaken bestaan uit mossen, vetplanten en kruiden. Dit type groendaken vergt geen onderhoud. Je groendak kan ingezaaid worden of voorgekweekte vegetatiematten kunnen geplaatst worden.
Werkwijze

Op de EPDM dakbedekking wordt een drainagemat geplaatst om een goede waterafvoer te verzekeren. Hierop worden waterabsorberende isolatieplaten geplaatst. Vervolgens worden de substraat-laag en de sedummatten, sedumstekken, of ingezaaide sedumzaadjes geplaatst.


Logo Antwerps Dakbedrijf

OVER ONS

Antwerps Dakbedrijf, een familiebedrijf met meer dan 29 jaar ervaring, biedt u de hoogste kwaliteit en expertise op het dak.

CONTACTGEGEVENS

Leliebaan 10
2160 Wommelgem
03 501 99 18
annick@antwerpsdakbedrijf.be