Antwerps Dakbedrijf

PLAT DAK VERNIEUWEN

CONTACTEER ONS

PLAT DAK VERNIEUWEN

Voorkom lekken

Ook het plat dak boven je hoofd is na verloop van tijd aan vernieuwing toe. Afhankelijk van het soort dakbedekking je hebt laten aanbrengen kan deze van 20 jaar tot wel 40 jaar meegaan. Maar toch kunnen er in de loop van die tijd lekken voorkomen. En wees gerust, als je dak begint te lekken zit je in de miserie. Lekken op je plat dak ontstaan wanneer je het dak slecht onderhoudt, ook na werkzaamheden aan je plat dak kunnen er lekken ontstaan. Dat komt veelal voor wanneer je zelf aan je dak begint. Een reden te meer om ervaren dakwerkers in te schakelen!

Voorkomen is beter dan genezen! De zwakke punten van een plat dak zijn de aansluitingen aan dakgoten, afvoerleidingen en hoeken. Door hier extra aandacht aan te besteden sluit je al een risico uit. Een kwalitatieve dakbedekking is ook een oplossing. Je betaalt wel iets meer, maar de weersomstandigheden hebben minder kans om lekken te veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk dat je plat dak geen zwembad wordt. Zorg ervoor dat je geen verstoppingen krijgt in de afvoerleidingen zodat het regenwater gemakkelijk weg kan.Verschillende soorten platte daken

Er zijn verschillende soorten platte daken. Naast de dakbedekking kan je bij je dakrenovatie rekening houden welk soort opbouw je plat dak gaat hebben. We onderscheiden voornamelijk:

Een koud plat dak

Hier bevindt de dakisolatie zich niet onder de dakbedekking maar onder je dak zelf. Nadeel is dat je gemakkelijk condensatieproblemen kan krijgen.

Een warm plat dak

Hier ligt de isolatielaag tussen het zogenaamde dakbeschot en de afdichting. Boven die dakafdichting kan dan roofing, PVC folie of een EPDM daklaag aangebracht worden.

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden bij het vernieuwen van uw soort plat dak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren dakwerkers weten perfect wat mogelijk is bij plat dak vernieuwen en zij zullen u dan ook tot in de puntjes kunnen uitleggen wat voor u het ideale scenario is.

Vernieuwen noodzakelijk door weersomstandigheden

In België valt veel regen. Door de wisselende weersomstandigheden gebeurt het om de zoveel tijd dat je verplicht bent om een dakrenovatie uit te laten voeren. Een plat dak vernieuwen hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat je je volledige dak moet vervangen. Laat, vooral je beslist om je plat dak volledig te renoveren, een ervaren dakwerker je dak inspecteren. Als je bijvoorbeeld een dakbedekking uit roofing hebt, volstaat het dikwijls dat er een nieuwe laag roofing bovenop je bestaande bedekking wordt gelegd. Op deze manier bespaar je al danig in de kosten.


Hebt u vragen over uw plat dak vernieuwen of wenst u een offerte dakwerken op maat? Aarzel dan niet om contact op te nemen.


Logo Antwerps Dakbedrijf

OVER ONS

Antwerps Dakbedrijf, een familiebedrijf met meer dan 29 jaar ervaring, biedt u de hoogste kwaliteit en expertise op het dak.

CONTACTGEGEVENS

Leliebaan 10
2160 Wommelgem
03 501 99 18
annick@antwerpsdakbedrijf.be